Kokk (töökohapõhine õpe)


Haapsalu Kutsehariduskeskus

4. taseme kutseõppe esmaõpe (442)

statsionaarne õpe - töökohapõhine õpe

1 aasta

eesti keel

täiskoormus: tasuta

Kandideerimistähtaeg: 12.01.2025


Sisseastumiskatse

Vestlus KOT-24

Vestlus koka erialale toimub 05.02.2025 veebis avaldusel määratud ajal ja kestab orienteeruvalt 15 minutit.


Lisainfo

Lisainfot eriala kohta annab Enna Kallasveeenna.kallasvee@hkhk.edu.eelink opens on new page, telefon: +372 510 7062

Õppetöö algus: veebruar 2025

Õppimine toimub tsükliõppena 2 korda kuus.

Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine

Eriala lühitutvustus: Kokk valmistab maitsvat toitu erinevaid toiduaineid kokku sobitades ja erinevaid kuum- ning külmtöötlemise võtteid kasutades. Kokk teeb toitudele retseptid ja valmistab roogi retsepti järgi ning serveerib neid isuäratavalt ning kunstipäraselt pidades silmas tunnustatud serveerimisnõudeid. Kokatöö on meeskonnatöö, mille juures ta arvestab klientide soovidega, tegutseb eetiliselt ja esteetiliselt. Koka töö eeldab valmisolekut töötada ka puhkepäevadel, riiklikel pühadel, õhtusel ja öisel ajal.

Põhiõpingute moodulid:

  • Majutamise ja toitlustamise valdkonna alused
  • Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
  • Toitlustamise alused
  • Töökorralduse alused
  • Teeninduse alused
  • Abikoka praktiline töö
  • Toiduvalmistamine
  • Töö planeerimine ja korraldamine
  • Restorani teenindus
  • Abikoka praktika
  • Praktika
  • Koka lõpueksam

Õppebaas: Praktiline õppetöö toimub kooli õppeköögis, kooli sööklas ja söögisaalis.


Praktikad: Õppetöö koosneb teoreetilisest ning praktilisest osast. Juba tööalaga seotud õppijatel arvestab kool töökogemust praktika osana.


Kutseeksamid: Kõigil õppijatel on võimalik taotleda Kokklink opens on new page, link opens on new pagetase 4 kutsekvalifikatsiooni. Eksameid korraldab Eesti Peakokkade Ühendus (EPÜ), kelle poolt on ka moodustatud eksamikomisjon. Eksam koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.

Rohkem infot