Sisustustoote disain


Kõrgem Kunstikool Pallas

rakenduskõrgharidusõpe (514)

päevane õpe

02.09.2024

4 aastat

eesti keel

Eesti , Tartu

täiskoormus: tasuta
osakoormus: tasuline

Sihtgrupp:
Valuuta: EUR
Hind: 1050
Periood: semester
Rohkem infot:
Osakoormusega õpe Täiskoormusega õppivad üliõpilased – kes õppima asudes on juba immatrikuleeritud kõrgharidustaseme tasuta õppesse; – kes on juba tasuta õppinud kõrgharidustaseme esimesel astmel (rakenduskõrghariduse- või bakalaureuseõppe õppekaval) üle poole nominaalsest õppeajast ning kelle samalt kõrgharidustaseme astmelt eksmatrikuleerimisest on möödas lühem aeg kui kümme aastat; – kes on varem kahel korral samal kõrgharidusastmel tasuta õppesse immatrikuleeritud ja viimasest õppest eksmatrikuleerimisest on möödas lühem aeg kui kümme aastat; – kellel on eelmisest sama kõrgharidusastme lõpetamisest möödas vähem kui 10 aastat

määramata: tasuline
Sihtgrupp:
Valuuta: EUR
Hind: 40
Periood: 1 EAP
Rohkem infot:

Kandideerimistähtaeg: 26.06.2024


Vastuvõtukriteeriumid

üldkeskharidus (310)

Kõrgemasse Kunstikooli Pallas kandideerimise eeldus on keskharidus, kandideerida saab ka kutsekeskharidusega. Muukeelse õppekeelega kooli lõpetanutel tuleb esitada eesti keele kui teise keele riigieksamitunnistus või eesti keele tasemetunnistus (B1). Õppekohad täidetakse sisseastumiseksamite tulemuste pingerea alusel. Võimalus on kandideerida kahele õppekavale. Sisseastumiseksamitele registreerumiseks tuleb esitada avaldus Sisseastumise Infosüsteemis (SAIS) www.sais.ee 

 Sisseastumisavaldust saab sisseastumise infosüsteemis (SAIS) www.sais.ee esitada 31.05.2024 kuni 26.06.2024. Kandideerida on võimalik kahele Pallase õppekavale, märkides avalduses ära esimese ja teise eelistuse õppekava. Mõlemale õppekavale õppima pääsemisel arvatakse kandidaat vastuvõetuks esimese eelistuse õppekavale. 

Erialaeksamid ja motivatsioonieksam toimuvad elektrooniliselt. 

Erialaeksami ülesandeid saab sooritada ja üles laadida ajavahemikus 27.06.2024 kl 10.00-28.06.2024 kl 15.30. Arvestuslik töödeks kuluv aeg on 6 tundi. Eksamiülesanded edastatakse SAISi kaudu 27.06 hommikul. Valmis eksamitööd tuleb pildistada (sobivad formaadid pdf, jpg, png)  ja esitada kooli kodulehel https://pallasart.ee/sisseastumiseksamid-2024/ 28.06 hiljemalt kell 15.30. Eksamitööde üleslaadimisel palume jälgida, et iga ülesanne laetaks selleks määratud väljal. 

Ülesanne I ( 10 punkti): Ankeet 

Osalejad saavad eksamil küsimustest koosneva ankeedi, mille täitmisele kuluv arvestuslik aeg on 1,5 tundi. Ankeet avatud täitmiseks ajavahemikus 27.06.2024 kl 10.00-28.06.2023 kl 15.00 

Ülesanne II ( 20punkti): Ruumiline ülesanne 

Osalejad saavad eksamil kirjaliku lähteülesande, mille tingimustele vastavalt tuleb luua kolmemõõtmeline makett ja seda kirjeldav kaastekst. Eksamiülesande lahendamiseks kuluv arvestuslik aeg on 4,5 tundi.   

Kasutatavad materjalid: 

Konstruktsiooni loomiseks sobivad: puidust grilltikud, sidumistraat, kõrred, pulgad või analoogne materjal 

Konstruktsiooni ühendamiseks sobivad: kuumaliim, teip, niit 

Lõikamiseks sobivad: käärid, nuga 

Vahend maketi pildistamiseks 

Kaastekst esitada formaadis pdf või jpg 

Vahendite valik teha igas punktis vastavalt enda soovile ja võimalustele. Erinevaid materjale võib kombineerida aga ei pea. 


Motivatsioonieksam (10 punkti)  

Motivatsioonieksam toimub elektrooniliselt, eksamil osalemiseks tuleb kandidaadil sisse lülitada kaamera ja mikrofon. Motivatsioonieksamile kutsutakse vastuvõtukomisjoni poolt kinnitatud lävendi ületanud kandidaadid.   

Motivatsioonieksamile kutsutute pingerida avaldatakse sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu hiljemalt 29.06.2024 kell 16.00. 

Rohkem infot


Sisseastumiskatse

Sisustustoote disaini eriala motivatsioonieksam

Motivatsioonieksami eesmärk on hinnata kandidaadi motivatsiooni ja eeldusi valitud õppekaval õppimiseks, enese­analüüsioskust, loovust ja silmaringi. Motivatsioonieksam toimub elektrooniliselt, eksamil osalemiseks tuleb kandidaadil sisse lül ... Loe edasi

Kuupäev Algus Linn
01.07.2024 10:00

Sisustustoote disaini erialaeksam

Erialaeksamid ja motivatsioonieksam toimuvad elektrooniliselt. Erialaeksami ülesandeid saab sooritada ja üles laadida ajavahemikus 27.06.2024 kl 10.00-28.06.2024 kl 15.30.  Arvestuslik töödeks kuluv aeg on 6 tundi. Eksamiülesanded edastatak ... Loe edasi

Lisainfo

Sisustustoote disaini õppekaval: 

  • Õpid tundma disainiprotsessi ja selles rakendatavaid meetodeid, et formuleerida ja analüüsida probleeme, püstitada eesmärke ja kommunikeerida ideid. 
  • Arendad teadmiseid ja oskusi erinevate materjalide, seadmete ja arvutiprogrammide kasutamises, et toetada ideede viimist füüsilisse vormi. 
  • Omandad keskkonna säästlikkuse ja jätkusuutlikkuse alaseid teadmisi nii toote eluringi kui ka eksperimentaalsete materjalide kujundamisel. 

Rohkem infot