Fotograafia


Kõrgem Kunstikool Pallas

rakenduskõrgharidusõpe (514)

päevane õpe

02.09.2024

4 aastat

eesti keel

Eesti , Tartu

täiskoormus: tasuta
osakoormus: tasuline

Sihtgrupp:
Valuuta: EUR
Hind: 1050
Periood: semester
Rohkem infot:
Osakoormusega õpe Täiskoormusega õppivad üliõpilased – kes õppima asudes on juba immatrikuleeritud kõrgharidustaseme tasuta õppesse; – kes on juba tasuta õppinud kõrgharidustaseme esimesel astmel (rakenduskõrghariduse- või bakalaureuseõppe õppekaval) üle poole nominaalsest õppeajast ning kelle samalt kõrgharidustaseme astmelt eksmatrikuleerimisest on möödas lühem aeg kui kümme aastat; – kes on varem kahel korral samal kõrgharidusastmel tasuta õppesse immatrikuleeritud ja viimasest õppest eksmatrikuleerimisest on möödas lühem aeg kui kümme aastat; – kellel on eelmisest sama kõrgharidusastme lõpetamisest möödas vähem kui 10 aastat

määramata: tasuline
Sihtgrupp:
Valuuta: EUR
Hind: 40
Periood: 1 EAP
Rohkem infot:

Kandideerimistähtaeg: 26.06.2024


Vastuvõtukriteeriumid

üldkeskharidus (310)

Kõrgemasse Kunstikooli Pallas kandideerimise eeldus on keskharidus, kandideerida saab ka kutsekeskharidusega. Muukeelse õppekeelega kooli lõpetanutel tuleb esitada eesti keele kui teise keele riigieksamitunnistus või eesti keele tasemetunnistus (B1). Õppekohad täidetakse sisseastumiseksamite tulemuste pingerea alusel. Võimalus on kandideerida kahele õppekavale. Sisseastumiseksamitele registreerumiseks tuleb esitada avaldus Sisseastumise Infosüsteemis (SAIS) www.sais.ee
 
Sisseastumisavaldust saab sisseastumise infosüsteemis (SAIS) www.sais.ee esitada 31.06.2024 kuni 26.06.2024. Kandideerida on võimalik kahele Pallase õppekavale, märkides avalduses ära esimese ja teise eelistuse õppekava. Mõlemale õppekavale õppima pääsemisel arvatakse kandidaat vastuvõetuks esimese eelistuse õppekavale.

Erialaeksamitööde esitamine ja motivatsioonieksam toimub elektrooniliselt.
Erialaeksami ülesandeid saab sooritada ajavahemikus 27.06.2024 (I eelistus) kl 10.00 – 15.00 või 28.06.2024 (II eelistus) kl 10.00 – 15.00.   
Fotod valminud ülesannetest tuleb esitada kooli kodulehel https://pallasart.ee/sisseastumiseksamid-2024/ eksamipäeval kl 15.00. Arvestuslik töödeks kuluv aeg 5 tundi.  
Erialaeksamitel osalemise link edastatakse isiklikule e-posti aadressile SAISi kaudu eksamipäeva hommikul hiljemalt kell 10.00.  
 

Erialaeksam (maksimaalselt 30 punkti)
Kompositsioon I Pildistamine
Loovülesanne, mis lähtub endale tuttava keskkonna iseloomustamisest kaamera abil.
Kompositsioon II Pildistamine
Foto süžee komponeerimine käepäraste vahenditega. Vahendid palutakse kandidaatidel valida.
Kompositsioon III
Mõttekonstruktsioonide visandlik visualiseerimine piiratud ajas ja ruumis.

 Vahendid erialaeksami jaoks, mis kandidaadil peavad olemas olema:
- harilik pliiats
- kustukumm
- A3 valge paber
- pildistav mobiiltelefon fotografeerimiseks*
 (*vajalik oleks võimalusel ka telefoni hoidmisklamber (nagu selfie'de tegemise statiivil) ja väike statiiv (kolmjalg) telefon-kaamera paigal hoidmiseks pildistamise ajal.)  
 
Motivatsioonieksam toimub elektrooniliselt, eksamil osalemiseks tuleb kandidaadil sisse lülitada kaamera ja mikrofon.  Igal kandidaadil tuleb osalemiseks  üles laadida 10 fotot  (5 enda tehtud pilti + 5 teiste autorite fotot) enda valikul  https://pallasart.ee/sisseastumiseksamid-2024/. Tehnilised nõuded enda tehtud fotodele: pikem külg 1200 px ja  formaadis jpg.
Motivatsioonieksamile kutsutakse vastuvõtukomisjoni poolt kinnitatud lävendi ületanud kandidaadid.   
Motivatsioonieksamile kutsutute pingerida avaldatakse sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu hiljemalt 29.06.2024 kell 16.00.

Rohkem infot


Sisseastumiskatse

Fotograafia erialaeksam

Erialaeksamid ja motivatsioonieksam toimuvad elektrooniliselt. Erialaeksami ülesandeid saab sooritada ajavahemikus 27.06.2024 (I eelistus) kl 10.00 – 15.00 või 28.06.2024 (II eelistus) kl 10.00 – 15.00.   Fotod valminud ülesannete ... Loe edasi

Fotograafia eriala motivatsioonieksam

Motivatsioonieksam toimub elektrooniliselt, eksamil osalemiseks tuleb kandidaadil sisse lülitada kaamera ja mikrofon. Igal kandidaadil tuleb osalemiseks üles laadida 10 fotot (5 enda tehtud pilti + 5 teiste autorite fotot) enda valikul. Tehnilised ... Loe edasi

Kuupäev Algus Linn
01.07.2024 10:00

Lisainfo

Fotograafia õppekava keskendub  erinevatele suundadele: vabaloominguline tegevus; professionaalne fotograafia ja uurimuslik dokumentalistika.  

Rohkem infot