Tekstiil


Kõrgem Kunstikool Pallas

rakenduskõrgharidusõpe (514)

päevane õpe

02.09.2024

4 aastat

eesti keel

Eesti , Tartu

täiskoormus: tasuta
osakoormus: tasuline

Sihtgrupp:
Valuuta: EUR
Hind: 1050
Periood: semester
Rohkem infot:
Osakoormusega õpe Täiskoormusega õppivad üliõpilased – kes õppima asudes on juba immatrikuleeritud kõrgharidustaseme tasuta õppesse; – kes on juba tasuta õppinud kõrgharidustaseme esimesel astmel (rakenduskõrghariduse- või bakalaureuseõppe õppekaval) üle poole nominaalsest õppeajast ning kelle samalt kõrgharidustaseme astmelt eksmatrikuleerimisest on möödas lühem aeg kui kümme aastat; – kes on varem kahel korral samal kõrgharidusastmel tasuta õppesse immatrikuleeritud ja viimasest õppest eksmatrikuleerimisest on möödas lühem aeg kui kümme aastat; – kellel on eelmisest sama kõrgharidusastme lõpetamisest möödas vähem kui 10 aastat

määramata: tasuline
Sihtgrupp:
Valuuta: EUR
Hind: 40
Periood: 1 EAP
Rohkem infot:

Kandideerimistähtaeg: 26.06.2024


Vastuvõtukriteeriumid

üldkeskharidus (310)

Kõrgemasse Kunstikooli Pallas kandideerimise eeldus on keskharidus, kandideerida saab ka kutsekeskharidusega. Muukeelse õppekeelega kooli lõpetanutel tuleb esitada eesti keele kui teise keele riigieksamitunnistus või eesti keele tasemetunnistus (B1). Õppekohad täidetakse sisseastumiseksamite tulemuste pingerea alusel. Võimalus on kandideerida kahele õppekavale. Sisseastumiseksamitele registreerumiseks tuleb esitada avaldus Sisseastumise Infosüsteemis (SAIS) www.sais.ee 

 Sisseastumisavaldust saab sisseastumise infosüsteemis (SAIS) www.sais.ee esitada 31.05.2024 kuni 26.06.2024. Kandideerida on võimalik kahele Pallase õppekavale, märkides avalduses ära esimese ja teise eelistuse õppekava. Mõlemale õppekavale õppima pääsemisel arvatakse kandidaat vastuvõetuks esimese eelistuse õppekavale. 

Erialaeksamid ja motivatsioonieksam toimuvad elektrooniliselt

Erialaeksami ülesandeid saab sooritada ja üles laadida ajavahemikus 27.06.2024 kl 10.00-28.06.2024 kl 16.00. Arvestuslik töödeks kuluv aeg on 5,5 tundi. Eksamiülesanded edastatakse SAISi kaudu 27.06 hommikul. Valmis eksamitööd tuleb pildistada (sobivad formaadid pdf, jpg, png)  ja esitada kooli kodulehel https://pallasart.ee/sisseastumiseksamid-2024/ 28.06 hiljemalt kell 16.00. Eksamitööde üleslaadimisel palume jälgida, et iga ülesanne laetaks selleks määratud väljal. 

Ülesanne I (10 punkti)   Lühiessee ja veebivormina täidetav küsimustik kandidaadi erialase teadlikkuse ja varasema kogemuse väljaselgitamiseks.  Soovituslik on veebivormi kaudu lisada ka link oma portfooliole, erialasele veebilehele või varasemate tööde fotodele. Eksamiülesande lahendamiseks kuluv arvestuslik aeg on 1 tund.    Ülesande lahendamiseks vajalikud vahendid: Internetiühendus ja digitaalne vahend veebivormi täitmiseks.  

Ülesanne II (10 punkti)  Loovülesanne, mis lähtub tekstiili/moe eriala spetsiifikast. Osalejad saavad  lähteülesande koos ülesande lahendamise tingimustega, valmis töö tuleb pildistada ning laadida etteantud tähtajaks. Eksamiülesande lahendamiseks kuluv arvestuslik aeg on 3 tundi.   

Ülesande lahendamiseks vajalikud vahendid (täpsustatakse ülesande kirjelduses):  

· A3 paber, visandipaber   

· Joonistusvahendid ja värvid (guašid, akvarellid, pliiatsid, markerid vm) omal valikul  

· Käärid, liim, joonlaud  

· Käepärased vahendid vastavalt ülesande kirjeldusele  

· Kaameraga mobiiltelefon või digifotoaparaat, internetiühendus   

 Ülesanne III (10 punkti)  Lühiülesanne, mis lähtub tekstiili/moe eriala spetsiifikast. Osalejad saavad  lähteülesande koos ülesande lahendamise tingimustega, valmis töö tuleb pildistada või skaneerida ning laadida etteantud tähtajaks. Eksamiülesande lahendamiseks kuluv arvestuslik aeg on 1,5 tundi.   

Ülesande lahendamiseks vajalikud vahendid (täpsustatakse ülesande kirjelduses):  

· A3 paber, visandipaber   

· Joonistusvahendid ja värvid (guašid, akvarellid, pliiatsid, markerid vm) omal valikul  

· Käärid, liim, joonlaud  

· Käepärased vahendid vastavalt ülesande kirjeldusele  

· Kaameraga mobiiltelefon või digifotoaparaat, internetiühendus   

Motivatsioonieksam (10 punkti)  

Motivatsioonieksami eesmärk on hinnata kandidaadi motivatsiooni ja eeldusi valitud õppekaval õppimiseks, enese­analüüsioskust, loovust ja silmaringi. 

Motivatsioonieksam toimub elektrooniliselt, eksamil osalemiseks tuleb kandidaadil sisse lülitada kaamera ja mikrofon.  

Motivatsioonieksamile kutsutakse vastuvõtukomisjoni poolt kinnitatud lävendi ületanud kandidaadid.   

Motivatsioonieksamile kutsutute pingerida avaldatakse sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu hiljemalt 29.06.2024 kell 16.00.  

Rohkem infot


Sisseastumiskatse

Tekstiili erialaeksam

Erialaeksamid ja motivatsioonieksam toimuvad elektrooniliselt. Erialaeksami ülesandeid saab sooritada ja üles laadida ajavahemikus 27.06.2024 kl 10.00-28.06.2024 kl 16.00.  Arvestuslik töödeks kuluv aeg on 5,5 tundi. Eksamiülesanded edastat ... Loe edasi

Tekstiili eriala motivatsioonieksam

Motivatsioonieksami eesmärk on hinnata kandidaadi motivatsiooni ja eeldusi valitud õppekaval õppimiseks, enese­analüüsioskust, loovust ja silmaringi. Motivatsioonieksam toimub elektrooniliselt, eksamil osalemiseks tuleb kandidaadil sisse lül ... Loe edasi

Kuupäev Algus Linn
01.07.2024 10:00

Lisainfo

Tekstiili õppekava keskendub tekstiili- ja moedisainile, käsitletakse tekstiilimaterjalide omadusi, olulisel kohal on jätkusuutlik mõtteviis. Üliõpilased saavad oskused traditsiooniliste tehnikate interpreteerimiseks ja nüüdisaegse tehnoloogia kasutamiseks. Disainilahenduste väljatöötamisel pööratakse tähelepanu valdkondade ülesele koostööle, kunstiprojektides osalemine annab kogemuse eriala mõistmiseks üldisemas kontekstis. 

Rohkem infot