Konserveerimine ja restaureerimine


Kõrgem Kunstikool Pallas

rakenduskõrgharidusõpe (514)

päevane õpe

02.09.2024

4 aastat

eesti keel

Eesti , Tartu

täiskoormus: tasuta
osakoormus: tasuline

Sihtgrupp:
Valuuta: EUR
Hind: 1050
Periood: semester
Rohkem infot:
Osakoormusega õpe Täiskoormusega õppivad üliõpilased – kes õppima asudes on juba immatrikuleeritud kõrgharidustaseme tasuta õppesse; – kes on juba tasuta õppinud kõrgharidustaseme esimesel astmel (rakenduskõrghariduse- või bakalaureuseõppe õppekaval) üle poole nominaalsest õppeajast ning kelle samalt kõrgharidustaseme astmelt eksmatrikuleerimisest on möödas lühem aeg kui kümme aastat; – kes on varem kahel korral samal kõrgharidusastmel tasuta õppesse immatrikuleeritud ja viimasest õppest eksmatrikuleerimisest on möödas lühem aeg kui kümme aastat; – kellel on eelmisest sama kõrgharidusastme lõpetamisest möödas vähem kui 10 aastat

määramata: tasuline
Sihtgrupp:
Valuuta: EUR
Hind: 40
Periood: 1 EAP
Rohkem infot:

Kandideerimistähtaeg: 26.06.2024


Vastuvõtukriteeriumid

üldkeskharidus (310)

Kõrgemasse Kunstikooli Pallas kandideerimise eeldus on keskharidus, kandideerida saab ka kutsekeskharidusega. Muukeelse õppekeelega kooli lõpetanutel tuleb esitada eesti keele kui teise keele riigieksamitunnistus või eesti keele tasemetunnistus (B1). Õppekohad täidetakse sisseastumiseksamite tulemuste pingerea alusel. Võimalus on kandideerida kahele õppekavale. Sisseastumiseksamitele registreerumiseks tuleb esitada avaldus Sisseastumise Infosüsteemis (SAIS) www.sais.ee  
   
Sisseastumisavaldust saab sisseastumise infosüsteemis (SAIS) www.sais.ee esitada 31.05.2024 kuni 26.06.2024. Kandideerida on võimalik kahele Pallase õppekavale, märkides avalduses ära esimese ja teise eelistuse õppekava. Mõlemale õppekavale õppima pääsemisel arvatakse kandidaat vastuvõetuks esimese eelistuse õppekavale.  

Sisseastumiseks on vajalik sooritada erialaeksamid ja läbida vestlus. Erialaeksamid ja vestlus toimuvad elektrooniliselt.

Erialaeksam koosneb kahest osast, milleks on: 

Eksamiülesanne 1: erialaülesanne, 

Eksamiülesanne 2: motivatsioonikiri.  

Erialaeksami ülesandeid saab sooritada ja üles laadida ajavahemikus 27.06.2024 kl 10:00-28.06.2024 kl 16:00. Esitamise tähtaeg on 28.06. kl16:00. Valmis eksamiülesanded tuleb esitada kooli kodulehel https://pallasart.ee/sisseastumiseksamid-2024/ Eksamiülesanded edastatakse SAISi kaudu 27.06.2024 kl 10:00.

Eksamiülesanne 1: erialaülesanne. Valige kolmest esitatud fotode paarist üks ning kirjeldage valitud fotodepaari järgmise skeemi alusel.  

Kirjelda objekti, mida on kujutatud Sinu poolt valitud fotodepaaril. Millega on tegemist? Millistest materjalidest on objekt valmistatud? Kui vana see objekt võiks olla? Milliseid tehnikaid on kasutatud objekti valmistamisel?
Üks foto fotode paarist kujutab objekti enne töötlemist („Enne“) ja teine objekti pärast töötlemist („Pärast“). Võrdle fotol nimetusega „Enne“ ja „Pärast“ kujutatud objekte.  Milliseid muutuseid paned Sa tähele?
Hinnatakse oskust vaadelda ja kirjeldada kultuuripärandi hulka kuuluvaid objekte (mööbliesemed, seinamaalingud ja raamatud ning paberdokumendid) ning nende kahjustusi, väljenduslikku täpsust ning oskust analüüsida objektidega seotud erinevaid aspekte.  

Eksamiülesande 1 eest on võimalik saada maksimaalselt 15 punkti.  

Eksamiülesanne 2: Motivatsioonikiri.  
Eksamiülesandeks tuleb esitada motivatsioonikiri. Kirja eesmärk on anda lühike ja selgesõnaline ülevaade sisseastuja soovist õppida konserveerimise-restaureerimise erialal. Kõige olulisem on, et kiri annaks vastuse küsimusele miks Sind valitud eriala huvitab, millised on Sinu varasemad kokkupuuted konserveerimise-restaureerimisega ning mida soovid õpituga peale hakata.  

Motivatsioonikirja struktuur:  
a) tutvusta end ja kirjelda lühidalt, miks tahad just sellele erialale kandideerida.
b) ava oma tausta, too välja oma senised tegemised, oskused ja huvid, mis Sul valitud erialaga seostuvad. Kui oled konserveerimise või restaureerimisega varem kokku puutunud, siis kirjuta ka sellest. Põhjenda lühidalt, miks Sind eriala huvitab ja mida õppimisest ootad. Loe kindlasti enne eriala tutvustust kooli kodulehelt, nii saad paremini oma sobivust erialale põhjendada. Mõtle läbi, milliseid oskusi tahad omandada ja kuidas antud erialal seda teha saaksid.
c) tutvusta lühidalt oma tulevikuplaane ning kirjelda, kuidas plaanid õpitud eriala rakendada – kas soovid tööle asuda, plaanid edasi õppida vm.
d) kirjuta, miks tahad just Kõrgemas Kunstikoolis Pallas õppida ning arvad, et see on Sulle sobiv kool.
Motivatsioonikirja pikkus ei tohiks olla üle 2 lk A4. Kirja suuruseks valida 12 punkti, Times New Roman stiilis.

Eksamiülesande 2 eest on võimalik saada maksimaalselt 15 punkti.

Vestlus  
Vestluse eesmärk on hinnata kandidaadi motivatsiooni ja eeldusi valitud õppekaval õppimiseks, enese­analüüsioskust, loovust ja silmaringi. Vestluse i läbiviimisel tuginetakse kandidaadi poolt erialaeksamil 2 esitatud motivatsioonikirjale. Vestlusel arutatakse ka   Eksamiülesanne 1: erialaülesanne esilekerkinud küsimusi. Lisaks küsitakse kommentaare ka laiemalt kultuuriväärtuste, säilitamise ja keskkonnahoiu jmt teemadel.
Vestluse eest on võimalik saada maksimaalselt 10 punkti.  
Vestlus toimub elektrooniliselt, eksamil osalemiseks tuleb kandidaadil sisse lülitada kaamera ja mikrofon.   

Vestlusele kutsutakse vastuvõtukomisjoni poolt kinnitatud lävendi ületanud kandidaadid.  Vestlusele kutsutute pingerida avaldatakse sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu hiljemalt 29.06.2024 kell 16.00.
Vestlusel hinnatakse sisseastuja argumenteerimis- ja arutlemisoskust, oskust oma väiteid selgitada ja põhjendada.

Rohkem infot


Sisseastumiskatse

Konserveerimise ja restaureerimise erialaeksam

Erialaeksamid ja motivatsioonieksam toimuvad elektrooniliselt. Erialaeksami ülesandeid saab sooritada ja üles laadida ajavahemikus 27.06.2024 kl 10.00-28.06.2024 kl 16.00.  Arvestuslik töödeks kuluv aeg on 5,5 tundi. Eksamiülesanded edastat ... Loe edasi

Konserveerimise ja restaureerimise eriala motivatsioonieksam

Vestluse eesmärk on hinnata kandidaadi motivatsiooni ja eeldusi valitud õppekaval õppimiseks, enese­analüüsioskust, loovust ja silmaringi. Vestluse i läbiviimisel tuginetakse kandidaadi poolt erialaeksamil 2 esitatud motivatsioonikirjale. Vestlusel a ... Loe edasi

Kuupäev Algus Linn
01.07.2024 10:00

Lisainfo

Konserveerimise ja restaureerimise õppekava annab interdistsiplinaarseid erialateadmisi kultuuripärandi konserveerimisest-restaureerimisest ning ühendab ainulaadselt teaduse, tehnoloogia ja käsitöö. Õppekava aitab kujundada spetsialiste, kes suudavad osaleda inimestele ja kogukondadele sobiva tulevikukeskkonna loomisel. Õppekava läbimine annab teadmised ja oskused, mis võimaldavad tulevasel konserveerimisprofessionaalil rakendada teaduslikke teadmiseid ja manuaalseid oskuseid erinevate kultuuripärandi objektide konserveerimisel-restaureerimisel ja laiemalt pärandi säilitamisel. Õppekava lähtub konservaatori kutsestandardi nõuetest ning selle läbimisel omandatakse konservaatori esmane 6. kutsetase. 

Rohkem infot